Terapi i København og Lyngby

Fokus for individuel terapi

Jeg tænker, du har fundet mig, fordi du har problematikker i dit liv, som du ønsker at arbejde med i psykoterapi med hjælp af en psykolog eller en psykoterapeut. Jeg er erfaren psykoterapeut med menneskers almene problemstillinger som speciale. Det betyder at jeg gennem terapi kan hjælpe dig til at få balance i dit liv, og jeg kan hjælpe dig til en forandring, så “i morgen” bliver anderledes.

Som psykoterapeut arbejder jeg oplevelsesorienteret, det betyder at vi fokuserer på det, der har betydning nu og her. Formen tilpasses naturligvis dig, din væren i verden og din aktuelle problemstilling

Når det er sværere end nødvendigt

Genkender du dig selv i et eller flere udsagn? Så er det måske tid til samtaleterapi hos psykoterapeut med erfaring.

 • Jeg føler mig uden for kontrol i parforholdet eller på jobbet.
 • Jeg har det svært med kærestens børn.
 • Jeg har konflikter med min familie.
 • Jeg føler ingen passion og er i tvivl om jeg elsker.
 • Jeg er voldsomt jaloux.
 • Jeg bliver ofte ramt af voldsom vrede.
 • Jeg tror, at jeg er stresset eller deprimeret.
 • Jeg føler ingen glæde .
 • Jeg føler mig utilstrækkelig, og oplever at jeg har lavt selvværd.
 • Jeg føler mig alene, har svært ved at skabe relationer.
 • Jeg har svært ved at tale med andre.

Relationelle udfordringer

Ofte udfordres vi af de mennesker, som vi omgiver os med: Det kan være kæresten, børnene, søskende, forældre eller andre mennesker, som er tæt på os. Vi ryger ind nogle faste mønstre i kontakten med andre mennesker og har møder de samme udfordringer og konflikter igen og igen. Her kan du gennem terapi få brudt de mønstre, som du ikke selv er i stand til at bryde.

Når vreden fylder

Først og fremmest så har vrede altid en årsag, ingen af os bliver vrede for sjovt. Men det er ikke sikkert, at årsagen for vreden hænger sammen med det, der umiddelbart udløser den. Derfor kan du have brug for hjælp til at finde frem til den grundlæggende årsag, og gennem klarheden kan løsne op for vreden.

Håndtering af stress

Stress fremkommer af ydre påvirkninger, som du har svært ved at kontrollere og håndtere. I terapi handler dem om, at du bliver klædt på til at kunne håndtere stressfaktorerne. Og det handler om, at du får indsigt i dig selv, så du kan stoppe op i tide.

Indre kaos

I andre problematikker, som f.eks. depression, manglende glæde, følelse af utilstrækkelighed og meget andet, er det også ofte umuligt selv at finde ind til kernen og grundlaget. Her kan terapeutiske samtaler hjælpe med ryde op kaos og formindske uroen.

Udbytte af samtaleterapi

At begynde at se på disse problemstillinger kan kræve mod og beslutsomhed, og det kræver mod at søge hjælp til forandringen. Men når du finder det mod og den beslutsomhed, giver du også dig selv chancen for en ny fremtid med et bedre samspil med andre mennesker.

Der er naturligvis mange overvejelser, når du (eller I) ønsker at gå i terapi. Men det vigtigste er, at du går efter din gode fornemmelse og en veluddannet terapeut. For udover psykoterapeutens uddannelse så handler det i høj grad om kemi, og om at du har en følelse af at kunne betro dig trygt til den person, som du sidder over for.

Du kan læse om metode og valg af psykoterapeut under Om Jan Bjerre, og du kan måske finde inspiration i blog-indlæggene.