Den gode weekend

Som mennesker er vi forskellige og vores fokus er forskelligt. Det vil jeg gerne illustrere en lille bid af med ovenstående tegning.

  • Basis: Det er alt det, som vi ikke kan diskutere, om vi skal foretage os. Spise, drikke, sove, stå op om morgenen, komme på arbejde, vaske os, osv.
  • Praktisk: Det er alt det, som også skal gøres, men vi kan diskutere hvor tit. Rengøring, rense tagrender, vaske tøj, slå græs. Noget ligger tæt på basis og noget ligger længere fra.
  • Lyst: Det er det, som vi gør udelukkende for vores fornøjelses skyld. Lege med børnene. Tage en tur i skoven. Gå på museum. Løbe en tur.
  • De grønne pile: I mange parforhold har den ene værdien “man skal yde før man kan nyde” og sige ofte : “Jeg kan ikke slappe af, når det der ikke styr på tingene”.
    Og den anden har ofte en mere lystbetonet tilgang: “Lad os komme ud og have det sjovt, så vi kan få energi til det praktiske”.

Når to mennesker med så forskellige tilgange er sammen, bliver det ofte den ene tilgang, der vinder. Og det føre til konflikter, fordi parret enten ikke når det lystbetonede, som gør den ene glad, eller ikke når alt det praktiske, som stresser den anden.
De glemmer at fokusere og afsætte tid til både praktisk og lyst.

Den gode weekend

Hvis I kender til ovenstående, så kan et godt redskab være, at afsætte tid en gang om ugen, gerne et par dage før weekenden, til at tale om, hvordan weekenden kan blive god.

Her er de vigtigt, at I hver for sig gøre tanker om, hvad der skal til for, at I begge kan sidde søndag aften og sig “Det var en god weekend”.

I skal tale om, hvad der skal gøres af praktiske ting.
I skal tale om, hvad I har lyst til – som par, som familie og hver især.
Og så skal I tale om, hvordan det kan lykkes.

Det kan virke lidt vanskeligt til at begynde med, men hen ad vejen vil I opleve, at I taler mere sammen end tidligere, at I får mere energi genenm gode weekender. Og I vil opleve en større samhørighed og nærhed.

Så kom igang – begynd at tale om den gode weekend.

error: Content is protected !!