Familieterapi i København og Lyngby

Familieterapeuten

Jeg er stærkt erfaren familieterapeut indenfor voksenrelationer. Min tilgang til familieterapi er systemisk, det betyder, at jeg sætter fokus på det relationelle. Jeg arbejder primært med den voksne familie og har ca. 25 familier i familieterapi pr. år. Derudover har jeg ca. 100 par og 60 enkeltpersoner i terapi om året.

Familieterapi eller familierådgivning

Som erfaren psykoterapeut tilbyder jeg familieterapi og familierådgivning i København og Lyngby. Mit fokus er på parterapi (også for småbørnsforældre) og familieterapi for familiemedlemmer over 18 år.

Hvis I er mere end 2 deltagere, vil første session altid være en rådgivende samtale. I er også velkomne til at ringe, så jeg kan komme med en anbefaling for opstart.

Fokus for familierådgivning

Familierådgivning sigter primært på, at I bliver afklarede omkring hvilken hjælp, der er behov for – det kan være familieterapi, individuel terapi, misbrugsbehandling, psykiatrisk udredning, etc.

Familierådgivning er ikke behandling og vil oftest bestå af en session eller to.

Fokus for familieterapi

Min tilgang til familieterapi er systemisk, det betyder, at jeg sætter fokus på det relationelle. Jeg arbejder ud fra en tese om, at problemet ikke ligger hos det enkelte individ, men at problemet ligger i relationen mellem familiemedlemmerne. Vi arbejder med at afklare forskelligheder, kommunikationsform og især evnen til at lytte og anerkende de andre – alt sammen med det formål at styrke jeres relationer.

Det er vigtigt at forstå, at familieterapi ikke er familierådgivning, men at I i familieterapi i høj grad også kommer til at arbejde med jeres egne psykiske sårbarheder og udfordringer. Det er derfor en sårbar og til tider udfordrende proces og jeg vil derfor altid supplere familieterapien med en enkelt individuel session til hver af jer, hvor I kan arbejde mere frit med jeres egne mønstre og psykologiske barrierer. Her bygges også personligt teori på, som er gavnlig for den videre proces i brydning af negative mønstre.

Da I udover, at have en relation til hinanden som familie, også forholder jer relationelt til hindanden som enkeltindivider, vil der ofte være behov for sessioner, hvor kun to af jer er til stede. Her kan I tale mere frit uden tilskuere fra resten af familien, og vi kan komme mere i dybden med det er svært for lige præcis jer to i familien.

For de fleste er det et stort skridt at gå i familieterapi, det udfordrer ens grænser og sårbarhed, og man er bange for at udstille sin uformåenhed. Men I vil opleve, at I i terapien bliver mødt med forståelse og accept af jeres problemer. I vil opleve, at mange af jeres problemer er almene, men ikke uløselige. Og I vil opleve, at I bliver beriget med større forståelse for hinanden.

Familieterapi når det er sværere end nødvendigt

I familieterapi arbejder vi med alle problemstillinger, der påvirker familien eller individer i familien.

  • Skænderier, dårlig stemning.
  • Dårlig kommunikation, misforståelser.
  • Problemer mellem børn og forældre.
  • Konflikter mellem søskende.
  • ……. og meget mere.

Den voksne familie

Familieterapi er også for forældre og voksne børn. Det kan være hele familien, den ene forældre og et enkelt barn, eller søskende som ønsker at få en bedre relation. I familieterapien kan vi arbejde med jeres problemstillinger i åben dialog, hvor I får mulighed for en større forståelse af hinanden.

Familie med hjemmeboende børn

For forældre med hjemmeboende børn kan det være svært selv at vurdere om, I skal vælge familieterapi eller parterapi. Jeg vil derfor anbefale, at I ringer til mig og får en snak, så jeg kan hjælpe jer med at tage det rigtig valg.

Priser

I familieterapi er tid og pris afhængig af antallet af deltagere. Familieterapien vil være en blanding af sessioner for alle, for to og for den enkelte.
1 person – 60 minutter: kr. 1050.
2 personer – 75 minutter: kr. 1350.

Hvis I er mere end to personer vil jeg bede jer vurdere om problematikken kun ligger mellem to af jer – hvis I er i tvivl, er I velkommen til at ringe og få vejledning. Hvis problematikken omhandler mere end to vil første samtale være familierådgivning.

Familierådgivning er er momsbelagt, derfor er prisen højere.
2-3 personer – 75 minutter: kr. 1700.
4-5 personer – 90 minutter: kr. 2100.
Mere end 5 personer: Kun efter aftale.

Tidsbestilling

I har mulighed for at booke tid online, I er også velkommen til at ringe eller sende en mail, hvis I har spørgsmål – I finder kontaktoplysninger længere nede.

Metode og valg af terapeut

Min tilgang til familieterapi er systemisk, det betyder, at jeg sætter fokus på det relationelle. Jeg arbejder primært med den voksne familie og har ca. 25 familier i familieterapi pr. år. Derudover har jeg ca. 100 par og 60 enkeltpersoner i terapi om året.

I kan læse om metode og valg af terapeut under Om Jan Bjerre, og I kan måske finde inspiration i blog-indlæggene om Familien samt andre blog-emner.