Parterapi i Lyngby

Parterapeut Jan Bjerre

Jeg er en stærkt erfaren parterapeut, der tilbyder parterapi i Lyngby. Jeg har samtaler med ca. 100 par om året, hvor jeg arbejder med alle problemstillinger, der kan opstå i et parforhold. Derudover har jeg ca. 60 enkeltpersoner og 25 familier i terapi om året.

I parterapi kommer I til at arbejde med jeres egen personlige problematikker. I kan læse mere længere nede på siden om, hvad parterapi er.

Andet

Priser og tidsbestilling finder du længere nede på siden.

Nederst finder du mit billede og muligheden for at høre min stemme.

Parterapi i Lyngby

Langt de fleste par kommer for at få hjælp i parterapi. Men hvis I har brug for afklaring om hvilken hjælp, der er behov for, kan det i stedet være parrådgivning (ægteskabsrådgivning). Læs evt. mere om rådgivningHvorfor vælge at gå i parterapi?

 • I har stadig kærligheden, famler lidt og ønsker forebyggende parterapi, så I kan komme tilbage til et godt parforhold.
 • I er presset af hverdagen, det er svært at få tid til …. til hvad som helst.
 • I har konflikter om børneopdragelse og føler jer sårede.
 • I kommunikerer dårlig. I lytter ikke til hinanden, og hver for sig føler I jer ikke hørt og forstået.
 • Uenigheder eskalerer og ender i vredesudbrud og voldsomme konflikter.
 • I oplever at jeres parforhold er i krise.
 • I trækker jer fra hinanden for ikke at komme i konflikt.
 • I er i tvivl om jeres egen eller den andens kærlighed.
 • Du føler dig alene om ansvaret og det er altid dig, der skal tage beslutninger og få noget til at ske.
 • Du er træt af hele tiden at blive presset med nye krav, det er aldrig godt nok.
 • Du har svært ved at se formålet med jeres parforhold – hvorfor skal I blive sammen?
 • I har talt om skilsmisse og har brug for at blive afklaret – “kan vi finde tilbage eller skal vi skilles.
 • Der har været utroskab og har brug for hjælp til at komme over det.
 • ……. og meget andet.

Lyder et eller flere af udsagnene bekendt for jer? Så er det måske tid til parterapi.


“Det var ikke det jeg sagde”

Nogle par oplever, at det er svært at komme godt fra start i parforholdet – og start kan være alt fra måneder til de første mange år i forholdet. Der er ofte kriser og skænderier, og de opstår ofte med baggrund i fejlkommunikation. Det er frustrerende – I elsker hinanden og alligevel ender det ofte i afmagt, hvor I begge er kede af det.
Som parterapeut hjælper jeg jer med at få en større forståelse for hinanden og ikke mindst jer selv. I parterapien får I redskaber til en respektfuld kommunikation, hvor konfliktniveauet ikke når samme højder, ja ofte nærmest forsvinder.

Når lynet slår ned

Andre gange føles det som om, at lynet slår ned fra en klar himmel, f.eks. ved utroskab. I parterapi hjælper jeg jer til blive i stand til at opdele processen i det kortsigtede: det pludselig kaos, svigtet, chokket, og det langsigtede: årsag/alt det andet, som har ført til det pludselige kaos.
Det kan være svært, ja næsten umuligt, selv at arbejde i de to dimensioner. Her kan jeg som parterapeut hjælpe jer med at adskille de to processer, så I både kan bearbejde hændelsen og arbejde på at genfinde hinanden i en ny og mere tryg fremtid.

Den langsomme død

For nogle par sker det at parforholdet langsomt sygner hen, fællesskabet bliver mindre og mindre, passionen er væk og den ene af jer kan ikke længere mærke følelser for den anden. Det er smertefuldt for begge, den ene med dårlig samvittighed over ikke at kunne give og den anden med fortærende længsel efter at blive elsket.
I parterapi arbejder vi med en større forståelse af hinanden og med at give hinanden anerkendelse for det smertefulde. Som parterapeut hjælper jeg med at undersøge, om der er en ny vej frem, og I får redskaber til at bygge den.

Når livssituationen ændrer sig

Der kan ske altoverskyggende forandringer i livet. Et eksempel kan være, at en af jer rammes af vedvarende fysisk eller psykisk sygdom, som medføre større livsforandringer. Her kan det være svært at finde en ny vej at leve sammen på. Den syge kan føle sig som en belastning og den raske kan føle sig stærkt begrænset i livsdrømmen. I parterapi får I mulighed for at tale om sorgen over de tabte muligheder, som psykoterapeut støtter jeg jer i at undersøge nye muligheder.

Parterapi – også når I skal skilles

Måske er I, eller den ene af jer, kommet frem til den beslutning, at I skal skilles. Her giver parterapi mulighed for at vende de sidste sten, så I begge kan blive afklarede med om det er det rigtige valg.

Læs blog – Når skilsmissen rammer


Fokus for parterapi

I parterapi får I mulighed for at arbejde med alle problemstillinger i jeres parforhold. Vi arbejder med fokus på jeres relation og de problemstillinger, som forstyrrer jeres parforhold.

Det er vigtigt at forstå, at parterapi ikke er rådgivning, men at I i parterapi i høj grad kommer til at arbejde med jeres egne psykologiske sårbarheder og udfordringer. Derfor indgår der også altid individuelle sessioner til jer begge i parterapien. De individuelle sessioner er en integreret del af parterapien og giver mulighed for at speede processen op, da det er tryggere for jer hver især at tale frit uden at skulle spekulere over, hvordan jeres partner hører/tolker. Her bygges også personligt teori på, som er gavnlig for den videre proces i brydning af negative mønstre. Det vi taler om i de individuelle sessioner bringes efterfølgende tilbage til parterapien.

For mange er det et stort skridt at vælge at gå i parterapi. Men de, der vælger det, vil opdage at det er en vej til større klarhed og forståelse. Oftest kan jeg som parterapeut hjælpe jer tilbage til et kærlighedsfuldt parforhold.

Resultatet

Jeg kan ikke give jer en garanti for, at jeres forhold vil bestå. Parterapi giver jer mulighed for at beslutte jer på et grundlag, hvor I har større indsigt i jer selv og den anden. Og hvis det ender med at jeres forhold skal slutte, giver det jer mulighed for at gøre det i større samdrægtighed – til gavn for jer og (hvis I har) især jeres børn.


Priser for parterapi

I parterapi indgår både parsessioner og enesessioner.

 • Parsessioner, 75 minutter: Kr. 1.400.
  Pr. 1. januar 20220: kr. 1.500.
 • Enesessioner, 75 minutter: Kr. 1.400.
  Pr. 1. januar 20220: kr. 1.500.
 • Ekstra individuelle samtaler, 60 minuter: Kr. 1.100.
 • Der er mulighed for at købe et forløb, der skal afvikles inden for seks måneder. Afvikles oftest på kortere tid. Læs mere her
 • Rabat pr. session for begge på SU/kontanthjælp i tidsrummet kl. 9-16: Kr. 200.
Parterapi i Lyngby

Blog

Jeg er ikke den flittigste blogskriver, men I kan måske finde inspiration i blog-indlæggene om Parforhold samt i andre blog-emner.

error: Content is protected !!