Spring til indhold

Bliver du beriget at dine relationer, dine oplevelser og dine omgivelser? Hvis du ikke bliver beriget, vil du opleve livet som tomt, uinspirerende eller kedeligt.

Beriger dine børn dig?
“Naturligvis” er det hurtige svar måske. Men hvornår har du sidst talt rigtigt og nærværende med dine børn? Hvornår har du sidst virkelig lyttet uden at forsøge at korrigere, hjælpe, løse problemer – men bare lyttet for at forstå? Hvornår har I sidst haft en GOD samtale?
Sluk fjernsynet og computerne, og find på en aktivitet, hvor I også har mulighed for at tale sammen – og LYT. Det kan være en gåtur i skoven, lægge puslespil, lave juledekorationer, male, tegne, kun fantasien sætter grænser.

Beriger din partner dig?
Hvis svaret er nej, er den hurtige løsning måske at skilles. Men du har jo valgt din partner engang, fordi han/hun berigede dig. Måske skal I stoppe op og have den gode samtale. Samtalen hvor I virkelig lytter til hinanden med nysgerrighed og lyst til at forstå.
Hvis det er længe siden, at I har haft den slags samtaler, eller hvis I har svært ved at føle jer forstået af den anden, kan det være en rigtig god idé med starthjælp hos en parterapeut.

Bliver du beriget på jobbet? Af dine kollegaer? Af dine opgaver?
Hvis svarene her er nej, så gætter jeg på, at du oplever dagene som kedelige og lange, og jeg gætter på, at du oplever en stadig stigende tomhed, samt at du har en oplevelse af, at føle dig mere og mere usikker på dine egne kompetencer.
Det kalder jeg “vejen mod den stille død”, medicinen hedder: “Find ud af om du kan finde berigelse i dit job, eller find ud af hvilket job, der kan berige dig”.

Bliver dit liv beriget? Så nyd det og gør mere af de samme 
Ellers gør noget ved det, hvis imorgen ikke skal være som igår.

Tags:
error: Content is protected !!