Spring til indhold

Jaloux på kærestens venner

For noget tid siden blev jeg interviewet til en artikel om at være jaloux i forhold til kærestens veninder/venner.

Grundliggende bør der ikke være tvivl eller usikkerhed til kæresten og hans veninder eller hendes venner. Hvis der er, så er det vigtigt at se på:
– Det moralkodeks, der er i forholdet
– Den tillid, der er i forholdet

Vi kan starte med moralkodekset.

Hvad er ok i jeres forhold, hvad må man og hvad må man ikke? Er I monogame eller polygame?
Hvis I er monogame, hvad betyder det så? Betyder det så, at man ikke må flirte, at man ikke må kysse andre? Eller er en flirt i byen ok, bare det kun bliver til snak? Er det ok hvis man kysser en i en brandert? Og hvis man gør, skal man så fortælle det?
Hvis I er polygame, hvad betyder det så? Må man kysse andre? Må man have sex med andre – fremmede eller venner? Må man have følelsesmæssige forhold med andre? Må det kun være engangs eller må man være med den samme flere gange?
Uanset om I er monogame eller polygame er der mange spørgsmål at stille, før I forstår hinandens grænser.
Hvis veninden overtræder jeres moralkodeks, ved f.eks. at være ekstremt flirtende, så kan I blive nød til at tale om det, så du kan blive sikker på at det ikke har noget med din kærestes relation til hende at gøre. Og så er det naturligvis vigtigt at kæresten værner om jeres kodeks og siger fra.

Tillidsniveauet i forholdet.

Tillid er et tveægget sværd, der peger både mod en selv og den anden.
Det kan have noget med svigt at gøre, men det kan også have noget at gøre med, hvor elsket du føler dig i forholdet. Så hvordan er jeres forhold? Er det som det skal være?
Hvis der er et højt tillidsniveau i parforholdet og der er en høj egenindsigt, vil det sjældent give problemer at kæresten har en eller flere veninder. Så vil du forstå at usikkerheden er noget i dig selv og ikke har noget med kæresten at gøre.
Men hvis tillidsniveuet og selvværdet er lavt, kan det være svært ikke at blive jaloux, føle sig svigtet eller uden værdi.
Hvis tillidsniveauet ikke kan løftes gennem gode samtaler, kan det være hjælpsomt og gavnligt for forholdet at tage en snak en dygtig parterapeut.

error: Content is protected !!