Spring til indhold

“Vi skulle bare lige …”

Kender I det?

At have en gammel bil, der bruger lidt for meget olie. Den kører ok, men man skal huske at fylde efter med olie. Man får lidt meget at se til og det blev ikke lige ved denne optankning, at olien blev tjekket. Og det blev heller ikke lige i denne måned, at den blev sendt til service, selv om den hakkede lidt i det – for det går jo nok, den er gammel og vant til det, så det går nok lige en måned mere – og en måned mere ….

Lige indtil den dag, hvor motoren giver det sidst host på motorvejen på vej til Jylland. Og nu koster der ikke længere en liter olie, nu er det pludselig blevet rigtig dyrt og troen på, at den kommer til at køre igen, er forsvundet.

“Vi skulle bare lige …”

En sætning jeg hører tit i parterapi. Der var ikke tid til at pleje parforholdet, for de skulle bare lige have overstået en periode med overarbejde, de skulle bare lige forbi børnehavealderen, de skulle bare lige have indrettet huset, de skulle bare lige……

Og pludselig en dag opdager de at kærligheden er forsvundet eller blevet svær at mærke. Måske druknede den i skænderier, måske druknede den i kedsomhed, måske druknede den bare i at der ikke længere var nærhed.

Nu er vejen meget tilbage til kærligheden meget længere, måske er der endda så langt tilbage, at det er svært at have troen.

“Vi skulle bare lige …”

Det er med kærlighed som med biler. Den skal plejes for at køre godt. Hvis det begynder at hakke lidt, så er det tid til serviceeftersyn. Nogle gange er det noget man kan klare selv, andre gange må man have hjælp til. Og skulle der komme et “motorstop”, bør man søge kvalificeret hjælp hos en god parterapeut, som kan hjælpe med at få kærligheden tilbage på sporet.

Og husker vi at pleje kærligheden hver dag, hver uge, hver måned, så holder den og bliver ved at holde.

error: Content is protected !!